EVO Kako Ubiti Koronu Za 40 Sekundi: OVO Je Izvanredno Otkriće, KRAJ PANDEMIJE Je Pred Nama?!

Zdravlje

Borba sa korona virusom traje već mjesecima, a većina naučnika tvrdi da se sa ovako nečim svijet još nije susreo, jer nisu imali skoro nikakvih saznanja o ovom virusu, sve dok ga nisu uspjeli izolovati i otkriti kakva je vrsta infekcije u pitanju i kakve posljedice ostavlja na ljude. Uporedo sa time, radi se i na vakcinama u laboratorijama širom svijeta, kako bi se što prije otkrio lijek koji može stati u kraj ovoj pandemiji, koja je na koljena bacila čitav svijet, kako u ekonomskom, tako i u zdravstvenom smislu.

Ipak, stručnjaci sa Novosibirskog državnog univerziteta došli su do potpuno novog otkrića koje nije vezano za vakcine. Naime, oni tvrde kako su uspjeli razviti sasvim novi sistem borbe protiv korone, jer su uspjeli uništiti virus pomoću fotodinamičke terapije! Sličan vid terapije se koristi i za liječenje nekih vrsta tumora, a oni su taj metod modifikovali i uspjeli neutralizirati patogeni kovid 19. Ovakvo otkriće, ako bi bilo priznato od strane Svjetske zdravstvene organizacije, u potpunosti bi promjenilo liječenje i tretiranje korone u svijetu, a postoji mogućnost da bi se tom metodom stalo u kraj širenju virusa.

Naučnici sa ovog univerziteta tvrde da „Koristeći talas laserske energije male snage i zanemarljive količine ljekovitih fotosenzibilizatora uspjeli smo ne samo da neutralizujemo suspenziju virusa SARS-CoV-2 fotodinamičkom metodom, nego i da dokažemo da se kulture ćelija, zaražene virusom SARS-CoV-2, mogu liječiti uz metodu fotodinamičke terapije.“ Ovako nešto bi moglo uveliko pomoći ljekarima i stručnjacima širom svijeta, a vakcina bi možda postala i sekundarno rješenje.

Leave a Reply