EVO DA LI SE UVODI POLICIJSKI ČAS! DOKTOR TIODOROVIĆ SE OGLASIO: Situacija Je Takva Da…

Uncategorized

Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je danas da se ne razmišlja o ponovnom uvođenju vanrednog stanja ili policijskog časa zbog epidemije korona virusa, ali da će najvjerovatnije biti donijeta mjera obaveznog nošenja maski u javnom prevozu, tržnicama, pijacama i zatvorenom prostoru uopšte.

Kako je rekao za televiziju Prva treba ozbiljno shvatiti da skupovi, bilo utakmice ili žurke, kao i okupljanja, takođe doprinose širenju virusa, što posebno treba da shvati mlađi dio populacije.

“Nema opravdanja za uvođenje vanrednog stanja. Postoje mjere i moramo od sredine do sredine uvoditi zaoštravanje i ublažavanje mjera u zavisnosti od situacije”, rekao je Tiodorović, koji je i član Kriznog štaba.

On je pojasnio da rezultati posljednjih dana navode da se razmišlja o pooštravanju mjera za sprječavanje sirenja korona virusa.

“Na žalost maske, distanca, pranje ruku, dezinfekcija nisu dovoljno na nivou u cijeloj Srbiji kao što bi to trebalo da bude”, pojasnio je on i dodao da u Beogradu, Novom Pazaru, Tutinu situacija ide ka nepovoljnoj.

Situacija u tim sredinama nas dovodi u situaciju da razmišljamo o pooštravanju određenih mjera.

Leave a Reply