DRŽAVA POOŠTRILA MJERE, NAŠI GRAĐANI VRAĆENI SA GRANICE: Ovo Su Novi Uslovi Za PRELAZAK GRANICE

Uncategorized

Ministar unutrašnjih poslova i šef Nacionalnog štaba civilne zaštite Davor Božinović rekao je u petak da je policija već nakon prvih novih slučajeva zaraze vezanima za susedne zemlje počela da sprovodi intenzivnije kontrole prema Bosni i Hercegovini i Srbiji.

Božinović je rekao da su intenzivnije kontrole počeli provoditi u četvrtak nakon što su se pojavili novi slučajevi zaraze koje su vezane za te zemlje.

Svako ko želi da uđe u Hrvatsku mora navesti razlog putovanja i predočiti dokumente koji to potkrepljuje, poput javnog interesa za našu zemlju – rekao je Božinović.
Naglasio je da Hrvatska prema Srbiji i BiH nikad nije u potpunosti otvorila granice kao što je to učinjeno prema deset evropskih zemalja koje imaju dobru epidemiološku situaciju.

Navodi se da su putnici iz Srbije i Bosne i Hercegovine koji su tokom poslednja dva dana pokušali da uđu u Hrvatsku, a da nisu imali valjani razlog potkrepljen dokumentacijom, vraćeni s granice u svoju zemlju.

Ministar Božinović smatra da situacija u Hrvatskoj neće eskalirati jer su epidemiolozi “ušli u trag većini obolelih”, odnosno načinu i poreklu zaraze.

Leave a Reply