Dovoljan Je Samo JEDAN Pogled U TOALET: EVO Šta Urin Govori O VAŠEM ZDRAVLJU, HITNO DOKTORU Ako Je OVE Boje!

Uncategorized

Vrlo često zanemarujemo neke jako očigledne znakove koje nam tijelo daje kako bi ukazalo na nepravilnosti u radu naših organa, čisto zato jer smo toliko navikli na neke stvari da ni ne znamo da je to zapravo problem. Naime, kada imamo potrebu posjetiti toalet, malo tko obraća pažnju na to koje mu je boje urin i kakvog je mirisa, a to je zapravo vrlo važno.

Naime, boja urina može da vam  kaže dosta toga o vašem organizmu i zdravlju, a pogotovo o tome da li ste dovoljno hidrirani. Urin je veoma važna tjelesna tekućina za rad naših organa, a hidratiziranost može da utječe uveliko na rad svih organa u tijelu. Naime, ako primjetite bilo kakve promjene u urinu, a pogotovo ako se pojavi krv, jer to može da znači da krv dolazi iz bubrega, mjehura ili prostate. Ako je urin tamne boje, vrlo je moguće da imate problema sa jetrom. Ako je urin proziran, to može  biti znak da pijete previše vode, a ni to nije baš dobro.

S druge strane, ako je boja urina žućkasta i boje meda, to je znak da pijete dovoljno vode i da je sve u redu, ali ako potamni definitivno vam fali tečnosti. Ako smeđa boja urina ne pređe u normalnu boju nakon određenog vremena, vrlo je moguće da imate problem sa jetrom ili žuči. Ono što se ne viđa često i što može ostaviti ljude u šoku jeste plavkasta ili zelena boja urina, ali to iako može značiti bolest, također može biti da je određena hrana obojila vaš urin, ali to ne utječe na rad organa.

Leave a Reply