DARIJA KISIĆ SAOPŠTILA DOBRE VIJESTI: Evo Šta Je Izjavila, OVO SU JEDVA ČEKALI

Zdravlje

Dr Darija Kisić Tepavčević, gostujući u Nacionalnom dnevniku TV Pink nagovijestila je da trenutni podaci o novozaraženima, govore da se i dalje održava visok broj potvrđenih slučajeva.

“Bitno je naglasiti da, kada se dođe u fazu ovako visoke transmisije svuda u svijetu, potrebno je vrijeme da bismo došli do silaznog toka, jer je sve vreći broj potencijalnih prenosioca. Od samog početka govorimo o vrhu ledenog brijega, jer se pretpostavlja da velika većina ima blaže oblike bolesti ili asimptomatski. Njih je sada između 20 i 40 posto, isti je procenat onih sa blažom slikom. Sada svi odmah pomišljaju na kovid bilo kakav oblik respiratornih infekcija da imaju”, navodi zamjenica direktorke Instituta “Batut”.

Ona precizira da su upravo iz tog razloga na snazi mjere, ali da stagnacija broja oboljelih jeste najava nekog boljeg prognostičkog znaka i u narednom periodu bi trebalo da se bilježi pad.

loading…
“Efekti mogu da se vide za 7 do 14 dana. Ipak, možda treba optimističnije razmišljati, jer su mnogi počeli da primenjuju mjere i na ulici možete da vidite sve veći broj ljudi sa maskama. Svi smo postali svjesni koliki je značaj ako se svako od nas pridržava mjera prevencije, Ova stagnacija broja oboljelih, iako su na visokom nivou, jeste nešto što najavljuje bolji period koji nas čeka, možda bismo mogli da očekujemo i prije efekte, prije kraja sljedeće sedmice, iako je nezahvalno dati predviđanja, jer je ovaj virus i dalje nepoznanica i za stručnu javnost”, najavila je dr Darija.

Izvor:Objektiv.rs

Leave a Reply